Ceea ce mâncăm poate face o diferență enormă în ceea ce privește nivelul colesterolului și al glicemiei din sânge. Iată câteva sfaturi utile persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol și diabet!
Pe lângă stresul, care este considerat boala secolului și ne poate influența în mod negativ buna funcționare a organismului, alimentația joacă și ea un rol foarte important pentru vitalitatea organelor.
Nivelul glicemiei din sânge se poate modifica negativ din cauza multor factori. O glicemie crescută poate impacta drastic pacienții diagnosticați cu diabet de tip 1 sau diabet de tip 2 și poate afecta sistemul nervos, vasele de sânge și alte organe importante din corp, potrivit csid.ro.
Nivelul ridicat de colesterol apare în urma unui aport crescut de alimente bogate în grăsimi saturate, consum de alcool, dar și factori genetici, ceea ce poate duce la probleme cu tensiunea arterială, obezitate, diabet tip 2.
În urma unui studiu publicat în Diabetes Care, 30 dintre participanți, diagnosticați cu diabet, au luat suplimente cu scorțișoară timp de 40 de zile iar alți 30 de participanți au luat un tratament placebo. La finalul studiului, s-a constatat că toți participanții care au luat suplimente cu scorțișoară aveau glicemia scăzută, în timp ce restul, care au luat un tratament placebo, nu aveau nicio valoare modificată.
De asemenea, studiul arată că participanții care au consumat scorțișoară timp de 40 de zile aveau nu doar glicemia redusă, ci și colesterolul și trigliceridele. Introdusă în dietă, va reduce factorii de risc asociați diabetului și bolilor cardiovasculare.
Un alt studiu realizat de Istanbul Medipol University Institute of Health Sciences arată rezultate simiare. Consumul cu regularitate de 3-6 grame de scorțișoară pe zi are un impact pozitiv asupra nivelului glicemic.
Un alt beneficiu al suplimentelor cu scorțișoară este reducerea stresului oxidativ, un factor de risc pentru diabetul de tip 2.